Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Ρεβίθια με ντομάτες και μείγμα ινδικών μπαχαρικών

Ρεβίθια με ντομάτες και μείγμα ινδικών μπαχαρικών

Ρεβίθια με ντομάτες και μείγμα ινδικών μπαχαρικών: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα ιδιαίτερα νόστιμο και υγιεινό πιάτο. Η υπέροχη γεύση των ρεβιθιών εμπλουτίζεται τόσο από την ντομάτα, όσο και από τον πλούσιο συνδυασμό μπαχαρικών. Ιδανικό για τους φίλους της vegan διατροφής. Σερβίρουμε με ρύζι τζασμίν ή κουσκούς.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
¾ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
420 γραμμάρια ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 κονσέρβα (420 γραμμάρια) ντομάτες σε χυμό
1 μεγάλο φύλλο δάφνης
1 κουτί (450 γραμμάρια) γάλα καρύδας
αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, για 5 με 10 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να μυρίσει, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι νερό, τον κόλιανδρο, τη πάπρικα, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το πιπέρι καγιέν, το μαύρο πιπέρι και την κανέλα στο μείγμα του κρεμμυδιού. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, για 2 με 3 λεπτά.

Βήμα 2
Ρίξτε τα ρεβίθια, τις ντομάτες στο χυμό, το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι νερό και τη δάφνη στο μείγμα κρεμμυδιού. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου για 10 λεπτά. Ρίξτε το γάλα καρύδας στο μείγμα ρεβιθιών και ντομάτας. σιγοβράζουμε για 2 με 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε περισσότερο νερό αν χρειάζεται και αλατοπιπερώστε.

Καλή όρεξη!