Αμερικάνικη Κουζίνα

Εύκολες αμερικάνικες τηγανίτες

Εύκολες αμερικάνικες τηγανίτες

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας και ετοιμάστε απλά και γρήγορα αυτές τις εύκολες αμερικάνικες τηγανίτες. Γίνονται αφράτες και λαχταριστές και είναι ιδανικές για να σερβίρετε σε μεγάλο πλήθος για πρωινό ή για brunch. Συμπληρώστε με κάτι γλυκό, όπως φρούτα, μαρμελάδα ή σιρόπι ή φέτες από τραγανό μπέικον.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
3 μεγάλα αυγά
25 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο, συν επιπλέον για το μαγείρεμα
200 ml γάλα
φυτικό λάδι, για μαγείρεμα
Για το σερβίρισμα:
σιρόπι από σφένδαμο
γαρνιτούρες της επιλογής σας, όπως μαγειρεμένο μπέικον, κομματάκια σοκολάτας, βατόμουρα ή φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και μια πρέζα αλάτι.

Βήμα 2
Δημιουργήστε μια λακκούβα στο κέντρο με το πίσω μέρος του κουταλιού σας και προσθέστε 3 μεγάλα αυγά, 25 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και 200 ml γάλα.

Βήμα 3
Χτυπήστε μαζί είτε με σύρμα είτε με ηλεκτρικά χτυπητήρια χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά αδειάστε σε μια κανάτα.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε μία μικρή κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο φαίνεται αφρισμένο, ρίχνουμε μέσα μεγάλες κουταλιές από το κουρκούτι, πλάτους περίπου 8 εκατοστών. Φροντίστε να μην βάλετε τις τηγανίτες πολύ κοντά μεταξύ τους γιατί θα απλωθούν κατά το μαγείρεμα. Μαγειρέψτε τις τηγανίτες από τη μία πλευρά για περίπου 1-2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται πολλές μικροσκοπικές φυσαλίδες και να σκάνε στην επιφάνεια. Αναποδογυρίστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε για ένα ακόμη λεπτό από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη.

Βήμα 5
Σερβίρετε τις τηγανίτες σας στοιβαγμένες σε ένα πιάτο με λίγο σιρόπι σφενδάμου και οποιαδήποτε από τις αγαπημένες σας επικαλύψεις.

Καλή όρεξη!