Ελληνική Κουζίνα

Μπακαλιάρος πλακί

Μπακαλιάρος πλακί

Μια εύκολη συνταγή για ένα γευστικότατο, υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια. Ο μπακαλιάρος πλακί είναι μια εναλλακτική λύση για το μαγείρεμα  του ψαριού. Ένα πεντανόστιμο χορταστικό φαγητό για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας στο καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικα που θα χρειαστειτε:

800-1000 γρ. φιλέτο βακαλάου (κατεψυγμένο ή φρέσκο)

1 φλ. ελαιόλαδο

3-4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μέτρια καρέ (προαιρετικά)

3 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα

3 σκελίδες σκόρδου χοντροκομμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ

1/2 κ.γ. ζάχαρη

2 φύλλα δάφνης

Θυμάρι

ΑλάτιΠιπέρι

Εκτελεση συνταγης:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ (και τις πατάτες). Τα αλατοπιπερώνουμε,  τα ανακατεύουμε με τα χέρια και τα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το θυμάρι, ανακατεύουμε και μόλις σοταριστούν καλά ρίχνουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λ περίπου.

Σε ένα λαδωμένο ταψάκι στρώνουμε τις πατάτες με σάλτσα, από πάνω τοποθετούμε σε μερίδες το μπακαλιάρο και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και 2 φλιτζάνια νερό.

Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς στους για 20-30 λ. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10 λ για να «πάρει» ωραίο χρώμα το ψάρι.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr