Ιταλική Κουζίνα

Ζυμαρικά κοχύλια γεμιστά με ιταλικά λουκάνικα

Ζυμαρικά κοχύλια γεμιστά με ιταλικά λουκάνικα

Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική συνταγή της ιταλικής κουζίνας, για ένα υπέροχο πιάτο με ζυμαρικά κοχύλια γεμιστά με ιταλικά λουκάνικα. Ενα καθαρά ιταλικό πιάτο με πανδαισία γεύσεων. Ο συνδυασμός ζυμαρικών, λουκάνικων και τυριού είναι κυριολεκτικά εξαίσιος. Σερβίρετε το με σκορδόψωμο και μια σαλάτα για ένα υπέροχο οικογενειακό δείπνο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία μισού κιλού ζυμαρικά κοχύλια
3 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
1/2 κιλό ιταλικό λουκάνικο
1 συσκευασία μισού κιλού ψιλοκομμένο τυρί μοτσαρέλα
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο ιταλικό καρύκευμα
1 κουτί (700 γραμμάρια) έτοιμη σάλτσα μαρινάρας

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί.

Βήμα 2
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά κοχύλια σε βραστό νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν λίγο, περίπου 10 με 12 λεπτά. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Τοποθετήστε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο ταψί να κρυώσουν.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε και κόψτε το λουκάνικο μέχρι να χάσει το ροζ χρώμα του και να αρχίσει να ροδίζει. Βγάλτε τα από τη φωτιά και αποστραγγίστε το λίπος.

Βήμα 4
Ανακατέψτε το μισό από το τριμμένο τυρί και το ιταλικό καρύκευμα στο ροδισμένο λουκάνικο. Βάλτε το μείγμα με το κουτάλι στα ζυμαρικά κοχύλια (1 έως 2 κουταλιές της σούπας ανά κοχύλι). Τοποθετήστε τα γεμιστά κοχύλια στο έτοιμο ταψί. Περιχύνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα μαρινάρας πάνω από τα κοχύλια. Συμπληρώστε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 5
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ζεσταθεί και να αφρατέψει, περίπου για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για 5 με 10 λεπτά ακόμα. Πασπαλίστε με μια πρέζα ιταλικό καρύκευμα, αν θέλετε.

Σημείωση του Μάγειρα:
Αν δεν σας αρέσει η πολλή σάλτσα, προσαρμόστε τα ανάλογα με τα προσωπικά σας γούστα. Και αν προτιμάτε, μπορείτε να πασπαλίσετε ψιλοκομμένο μαϊντανού στα ψημένα κοχύλια αντί για ιταλικό καρύκευμα.

Καλή όρεξη!