Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικά διαβολικά αυγά

Ιαπωνικά διαβολικά αυγά

Ιαπωνικά διαβολικά αυγά: Δείτε αυτή την ιαπωνική συνταγή για ένα υπέροχο συνοδευτικό πιάτο. Τα διαβολεμένα αυγά είναι αυγά που έχουν βράσει σφιχτά, έχουν αποφλοιωθεί, κοπεί στη μέση και έχουν γεμίσει με μια πάστα φτιαγμένη από κρόκους αυγών. Συνδυάζονται με άλλα συστατικά, όπως μαγιονέζα και μουστάρδα. Γενικά σερβίρονται κρύα ως συνοδευτικό, ορεκτικό ή κυρίως πιάτο κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων ή πάρτι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

9 αυγά
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα γουασάμπι
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από κρασί ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα. Καλύψτε τα με νερό και αφήστε να πάρουν μια βράση. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στο ζεστό νερό για 15 λεπτά. Βγάλτε τα αυγά από το ζεστό νερό, κρυώστε τα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και ξεφλουδίστε τα.

Βήμα 2
Τοποθετήστε τους σπόρους σουσαμιού σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Καβουρδίστε τους και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 3 λεπτά. Βάλτε τα να κρυώσουν σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 3
Κόψτε κάθε αυγό στη μέση κατά μήκος. Τοποθετήστε τους κρόκους αυγών σε έναν μπλέντερ με την μαγιονέζα, τη σάλτσα σόγιας, την πάστα γουασάμπι και το ξύδι ρυζιού. Χτυπήστε τα να γίνουν ένα λείο μείγμα. Τοποθετήστε το φρέσκο κρεμμύδι και την τριμμένη φρυγανιά στο μείγμα των κρόκων αυγών και χτυπήστε τόσο όσο να ανακατευτούν ομοιόμορφα.

Βήμα 4
Τοποθετήστε τα ασπράδια σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε με κουτάλι τα ασπράδια στο μείγμα κρόκων. Πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Καλή όρεξη!