Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνική σούπα με χτένι και νουντλς ράμεν

Ιαπωνική σούπα με χτένι και νουντλς ράμεν

Ιαπωνική σούπα με χτένι και νουντλς ράμεν: Μια αυθεντική ιαπωνική συνταγή για μια εύκολη και νόστιμη σούπα. Το ράμεν είναι ιαπωνική σούπα με νουντλς, που αποτελείται από νουντλς σιταριού σερβιρισμένα σε ζωμό κρέατος ή λιγότερα συχνά ζωμό ψαριού, συχνά αρωματισμένο με σάλτσα σόγιας. Το ντάσι είναι ζωμός ο οποίος χρησιμοποιείται στην ιαπωνική κουζίνα, που φτιάχνεται από ζεστό νερό στο οποίο προστίθεται κόμπου και κεζουρικατσούο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν αντζούγιες ή σαρδέλες. Μπορείτε να το βρείτε σε ένα ιαπωνικό παντοπωλείο ή παραγγείλτε το online!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια νερό
1 συσκευασία (90 γραμμάρια) νουντλς ράμεν
2 ½ φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας κρασί μιρίν
1 ⅓ κουταλάκια του γλυκού ντάσι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι ρυζιού
5 μανιτάρια σιτάκε, κομμένα σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
8 χτένια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε 2 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Μαγειρέψτε τα νουντλς ράμεν στο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν, για 2 έως 3 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και μοιράστε τα νουντλς σε 2 μπολ σούπας.

Βήμα 2
Βάλτε 2 1/2 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Ρίξτε τη σάλτσα σόγιας, το μιρίν, το ντάσι και το ξύδι ρυζιού στο βραστό νερό. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Προσθέστε τα μανιτάρια σιτάκε, τα πράσινα κρεμμύδια και το τζίντζερ στο νερό. Μαγειρέψτε σε βράση μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, για 3 με 5 λεπτά. Ρίξτε περίπου το μισό μείγμα πάνω από κάθε μερίδα νουντλς.

Βήμα 3
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε τα χτένια στο λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνουν αδιαφανή στη μέση, περίπου για 3 λεπτά. Βάλτε 4 μαγειρεμένα χτένια σε κάθε μπολ σούπας για να τα σερβίρετε.

Καλή όρεξη!