Ινδική Κουζίνα

Ινδικό αρνάκι κόρμα

Ινδικό αρνάκι κόρμα

Ινδικό αρνάκι κόρμα: Μια ινδική συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με αρνάκι. Προέρχεται από την Περσία, μεταφέρθηκε στην Ινδία κατά την περίοδο του Akbar και τροποποιήθηκε στο Κασμίρ. Αυτή η έκδοση συνταγής είναι η πιο κοντινή στο παραδοσιακό Κόρμα του Κασμίρ. Σερβίρουμε με ρύζι γιασμίν και τσάτνεϊ μάνγκο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό αρνίσιο κρέας σε κύβους
4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 καστανό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
½ φλιτζάνι κάρυ σε σκόνη
½ φλιτζάνι νερό
⅓ φλιτζάνι γάλα καρύδας
⅓ φλιτζάνι στραγγισμένα ρεβίθια σε κονσέρβα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε το αρνί σε ένα μπολ και ρίξτε 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο από πάνω. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να επικαλυφθεί.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε και ανακατέψτε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για 10 έως 15 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την πατάτα στο κρεμμύδι.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε και ανακατέψτε τα κομμάτια αρνίσιου κρέατος, δουλεύοντας σε μικρές παρτίδες, μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά ανά παρτίδα. Μεταφέρετε το τσιγαρισμένο αρνί στο μείγμα του κρεμμυδιού.

Βήμα 4
Ρίξτε τη σκόνη κάρυ στο μείγμα αρνιού-κρεμμυδιού και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Προσθέστε το νερό στο μείγμα αρνιού-κρεμμυδιού και αφήστε να πάρει μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί το αρνί και να μαλακώσουν οι πατάτες, περίπου για 45 λεπτά.

Βήμα 5
Προσθέστε το γάλα καρύδας και τα ρεβίθια στο μείγμα αρνιού-κρεμμυδιού και σιγοβράστε τα μέχρι να ζεσταθεί, περίπου για 5 λεπτά.

Καλή όρεξη!