Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό μοσχαράκι σουκιγιάκι

Ιαπωνικό μοσχαράκι σουκιγιάκι

Δοκιμάστε αυτή την ιαπωνική συνταγή. Το μοσχαράκι σουκιγιάκι παρασκευάζεται με ζωμό ντάσι, mirin και σάλτσα σόγιας. Τα λαχανικά, τα νουντλς, το μοσχαράκι και τα μπαχαρικά που το συνοδεύουν δίνουν απολαυστική γεύση σε αυτό το ιαπωνικό πιάτο, το σουκιγιάκι. Δεν θα κουραστείτε να το ετοιμάσετε και είναι σίγουρο ότι θα το απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ½ φλιτζάνια έτοιμο ζωμό dashi
¾ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
¾ φλιτζάνι mirin
¼ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
250 γραμμάρια ιαπωνικά νουντλς shirataki
2 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα
1/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια 4-5 εκατοστών
120 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) σφιχτό τόφου, κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το ζωμό dashi, τη σάλτσα σόγιας, το mirin και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2
Μουλιάζουμε τα νουντλς σιρατάκι σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα. Βάλτε και ανακατέψτε το μοσχαρίσιο κρέας στο καυτό λάδι μέχρι να μην είναι πια ροζ, για 2 με 3 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλας στο τηγάνι. Ρίξτε και ανακατέψτε το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέστε τα πράσινα κρεμμύδια και το μείγμα ντάσι, τα νουντλς, το μοσχαρίσιο κρέας και το τόφου. Αφήνουμε να σιγοβράσει. Μοιράζουμε το ζεστό σουκιγιάκι σε τέσσερα μπολ και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!