Ινδική Κουζίνα

Ινδικές γαρίδες malai με κάρυ

Ινδικές γαρίδες malai με κάρυ

Ινδικές γαρίδες malai με κάρυ: Μια ινδική συνταγή από τη Βεγγάλη, η οποία φημίζεται για τα θαλασσινά της. Η λέξη «malai» σημαίνει κρέμα, αλλά αυτό το κάρυ παίρνει την κρεμώδη υφή του από το γάλα καρύδας. Αυτό το νόστιμο, ήπιο κάρυ είναι τόσο εύκολο να γίνει. Το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι στον ατμό.

Υλικά που θα χρειαστείτε!

Για το garam masala:
¼ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κάρδαμου
3 ολόκληρα γαρίφαλα
3 ξυλάκια κανέλας 2-2,5 εκατοστών

Για το πιάτο:
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
4 ολόκληρα γαρίφαλα
4 λοβοί πράσινου κάρδαμου
2 ξυλάκια κανέλας 4-4,5 εκατοστών
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού πάστα τζίντζερ
1 ¼ κουταλάκι του γλυκού πάστα σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
½ φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
½ κιλό γαρίδες τίγρης, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρισμένο βούτυρο γκι (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ετοιμάστε το φρέσκο ​​garam masala: σε ένα μύλο καφέ, αλέστε τους σπόρους κάρδαμου, τα 3 ολόκληρα γαρίφαλα και τα 3 ξυλάκια κανέλας σε λεπτή σκόνη. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα 4 ολόκληρα γαρίφαλα, τους 4 λοβούς κάρδαμου και τα 2 ξυλάκια κανέλας και τηγανίστε για λίγα δευτερόλεπτα (προσέξτε γιατί τα γαρίφαλα τείνουν να πετάγονται από το τηγάνι). Ρίχνουμε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να στεγνώσει το υγρό και το κρεμμύδι να μην μυρίζει πλέον σαν ωμό, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε την πάστα τζίντζερ και την πάστα σκόρδου και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 3
Προσθέστε τον κουρκουμά και το πιπέρι καγιέν. Προσθέστε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες, περίπου για 5 λεπτά. Ρίξτε το νερό, σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.

Βήμα 4
Ρίχνουμε μέσα το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα είναι λίγο πριν από το βράσιμο, προσθέτουμε τις γαρίδες. Πασπαλίστε το μείγμα με σχεδόν όλη τη φρέσκια σκόνη garam masala, κρατώντας μια πρέζα για να τη χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν. Μην σκεπάζετε το τηγάνι σε αυτό το στάδιο, γιατί το γάλα καρύδας θα πήξει.

Βήμα 5
Μόλις οι γαρίδες γίνουν ροζ και ψηθούν, για 3 με 5 λεπτά, προσθέστε το βούτυρο γκι. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίστε το κρατημένο garam masala πάνω από το πιάτο και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!