Ινδική Κουζίνα

Ινδικός μπακαλιάρος κάρυ

Ινδικός μπακαλιάρος κάρυ

Αν είστε λάτρεις των θαλασσινών, δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για μπακαλιάρο κάρυ. Αυτό το κάρυ με βάση την ντομάτα μπορεί να τροποποιηθεί σε καυτερό, ανάλογα με την ποσότητα των μπαχαρικών και τον αριθμό των πιπεριών jalapeno που χρησιμοποιούνται. Η πολύ μεγάλη ποικιλία μπαχαρικών το κάνει εξαίσιο και λαχταριστό. Δοκιμάστε το και θα γίνει το αγαπημένο σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φρέσκες πιπεριές χαλαπένιο, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κομματάκια
1/4 φλιτζάνι κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 1 κονσέρβα (800 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες, με τα υγρά τους
1/2 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου, κομμένα σε κομματάκια

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Βήμα 2
Ρίξτε την πάστα σκόρδου και την πάστα τζίντζερ στο τηγάνι. Μαγειρέψτε 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο, το κάρδαμο, τον κουρκουμά και το αλάτι. Ρίξτε το jalapeno, τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού και τις ντομάτες με το χυμό. Αφήστε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε τη σάλτσα στην άκρη για μερικές ώρες για να αναμειχθούν οι γεύσεις καλύτερα.

Βήμα 3
Βάζετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και μετά βάζετε τον μπακαλιάρο στο τηγάνι. Χαμηλώστε τη φωτιά και τηγανίστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ξεφλουδίζεται το ψάρι εύκολα με ένα πιρούνι.

Καλή όρεξη!