Γερμανική Κουζίνα

Εύκολη γερμανική μηλόπιτα streusel

Εύκολη γερμανική μηλόπιτα streusel

Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή και εξαιρετικά εύκολη γερμανική συνταγή για μηλόπιτα streusel. Ενα διάσημο γλυκό με γλυκιά κρούστα από κάτω, ζουμερή γέμιση μήλου και κανέλας και τραγανό streusel από πάνω, όλα φτιαγμένα από την ίδια ζύμη. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα θα την ετοιμάσετε και θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Πάνω από όλα, πεντανόστιμη. Απολαύστε την!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 μεγάλα μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
1 αυγό
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε τις φέτες μήλου και την κανέλα σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό για να μην καούν τα μήλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο

Βήμα 3
Ρίξτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας και το αυγό σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα ξεχωριστό μπολ. Προσθέστε τα 2/3 του μείγματος του αλευριού, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, στο μείγμα του βουτύρου και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε με το χέρι για να γίνει μια εύθρυπτη ζύμη.

Βήμα 4
Μεταφέρετε το 1/2 της ζύμης στο έτοιμο ταψί και πιέστε προς τα κάτω για να δημιουργήσετε μια στρώση στο κάτω μέρος. Τοποθετήστε τις φέτες μήλου, αφήνοντας ένα μικρό χώρο γύρω από τις άκρες. Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη ομοιόμορφα από πάνω.

Βήμα 5
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 50 λεπτά. Βγάλτε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα για 5 λεπτά. Περάστε ένα επιτραπέζιο μαχαίρι γύρω από τις άκρες για να ξεκολλήσουν. Μεταφέρετε προσεκτικά σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Καλή όρεξη!