Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κάρυ αυγών

Ινδικό κάρυ αυγών

Δείτε αυτή την ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε κάρυ αυγών. Είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση για ένα κάρυ όταν δεν υπάρχει κρέας ή ψάρι. Τα πλούσια ινδικά μπαχαρικά που έχει στα υλικά αυτή η συνταγή, δίνουν στο πιάτο την γνήσια ινδική γεύση του. Συνδυάζεται τέλεια αν το σεβίρετε ζεστό πάνω από λευκό ρύζι. Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού πάστα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζανιού πελτέ ντομάτας
1 ¼ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
αλάτι
4 βραστά αυγά, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το κρεμμύδι και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει, περίπου για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και την πάστα τζίντζερ. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο, τον κουρκουμά, τη σκόνη τσίλι και το μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε τον ντοματοπελτέ. Αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να πήξει το κάρυ, περίπου για 4 λεπτά.

Βήμα 2
Ρίξτε νερό στην κατσαρόλα. Βάλτε τη σάλτσα και αφήστε να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι. Βάλτε τα αυγά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε τα μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου για 5 λεπτά.

Σημείωση του Μάγειρα:
Αν προτιμάτε, αντικαταστήστε τον ντοματοπελτέ με ψιλοκομμένες ντομάτες.

Καλή όρεξη!