Ισως το πιο διαδεδομένο πιάτο της ινδικής κουζίνας για κουνουπίδι biryani. Ενα ανάμεικτο πιάτο με κουνουπίδι και πολλές προσθήκες διάφορων υλικών που χρησιμοποιούνται σε biryani, κυρίως μπαχαρικά. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, βραστό αυγό, αβοκάντο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
¼ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 λάιμ, κομμένο σε φέτες
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Χτυπήστε τις μπουκίτσες κουνουπιδιού στο μπλέντερ μέχρι να σπάσουν σε μικρά κομμάτια περίπου στο μέγεθος του ρυζιού.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κουνουπίδι, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το γκαράμ μασάλα, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Τηγανήστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 3
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε φέτες λάιμ και κόλιανδρο.
Καλή όρεξη!