Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Ινδικό μπρόκολο Junka

Ινδικό μπρόκολο Junka

Δοκιμάστε αυτή την γνήσια ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε μπρόκολο junka. Το λαχταριστό αυτό πιάτο συνδυάζει τέλεια την χαρακτηριστική γεύση του μπρόκολου, την ιδιαίτερη υφή που δίνει το αλεύρι φασολιών garbanzo και ένα γλυκό κάψιμο που δίνουν τα μπαχαρικά που το συνοδεύουν. Ιδανικό για τους φίλους της vegan διατροφής. Σερβίρετε με ινδικό ψωμί.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού σιναπόσπορο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
1 κουταλιά της σούπας πάστα τζίντζερσκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού νερό
2 κουταλάκια αλάτι
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι από φασόλια garbanzo,
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον σιναπόσπορο και τηγανίστε μέχρι να σκάσουν, για 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε τους σπόρους κρεμμυδιού και κύμινου. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5 με 10 λεπτά. Προσθέστε την πάστα τζίντζερ-σκόρδο, την σκόνη τσίλι και τον κουρκουμά. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, για 1 με 2 λεπτά.

Βήμα 2
Ρίξτε το μπρόκολο στο μείγμα κρεμμυδιού. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 8 με 10 λεπτά. Προσθέστε το νερό και το αλάτι. Τηγανίζουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ανακατέψτε το αλεύρι φασολιών στο μείγμα μπρόκολου. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να καλυφθεί το μπρόκολο και να μην κολλήσει στο τηγάνι, προσθέτοντας κι άλλο αλεύρι αν χρειάζεται, για 5 με 8 λεπτά. Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι πάνω από το junka για να το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!