Ιταλική Κουζίνα

Γαρίδες με ζυμαρικά φετουτσίνι

Γαρίδες με ζυμαρικά φετουτσίνι

Αυτή είναι μια πολύ απλή ιταλική συνταγή για γαρίδες με ζυμαρικά φετουτσίνι. Τα φετουτσίνι είναι ένα επίπεδο, παχύ ζυμαρικό που παραδοσιακά παρασκευάζεται από αυγό και αλεύρι και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη ιταλική κουζίνα. Με αυτή την συνταγή, αυτό το πιάτο παρασκευάζεται πολύ εύκολα και έχει θεϊκή γεύση!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό ζυμαρικά φετουτσίνι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κιλό μαγειρεμένες γαρίδες ξεφλουδισμένες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μισό-μισό (μείγμα γάλακτος και κρέμας γάλακτος)
6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αλντέντε.

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε και ανακατέψτε τις γαρίδες, το σκόρδο και το βούτυρο για περίπου ένα λεπτό. Ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος μισό και μισό και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με μια κουταλιά της σούπας παρμεζάνα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού ρίξουμε όλη την παρμεζάνα, προσθέτουμε το μαϊντανό και το αλάτι. Ανακατεύουμε συχνά φροντίζοντας να μην βράσει. Η σάλτσα θα αργήσει λιγάκι να πήξει.

Βήμα 3
Όταν η σάλτσα πήξει, ρίξτε την στα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Σερβίρετέ τα ζεστά.

Καλή όρεξη!