Δοκιμάστε αυτή την ιρλανδική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό πιάτο με μοσχαράκι καρυκευμένο με μπαχαρικά. Το κρέας μαρινάρεται για πολλές ώρες, αλλά αξίζει τον κόπο και τον χρόνο! Το πλούσιο μείγμα μπαχαρικών και αρωματικών φυτών προσθέτουν τα υπέροχα αρώματα και την καταπληκτική γεύση στο πιάτο. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φρέσκο μοσχαρίσιο ψαρονέφρι (2,5 κιλά)
1/3 φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού χοντρό θαλασσινό αλάτι
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φύλλα δάφνης, θρυμματισμένα
3 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο, θρυμματισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
4 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
4 μέτρια καρότα, κομμένα σε φέτες
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένα σε φέτες
2 φλιτζάνια ζωμός μοσχαρίσιος
Προαιρετικά: Ψωμί σίκαλης, φέτες ελβετικού τυριού και μουστάρδα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε το βόειο κρέας σε ένα ταψί. Αλείψτε το με μαύρη ζάχαρη. Βάλτε το στο ψυγείο, σκεπασμένο, για 24 ώρες.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλάτι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και τα καρυκεύματα και τρίψτε πάνω από το κρέας. Βάλτε το στο ψυγείο, σκεπασμένο, για 3 ημέρες, γυρίζοντας και τρίβοντας το μείγμα αλατιού στο κρέας μία φορά την ημέρα.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°. Αφαιρέστε και πετάξτε το μείγμα αλατιού. Σε ένα τηγάνι βάλτε το κρέας, τα κρεμμύδια, τα καρότα, και το σέλινο. Προσθέστε νερό για να ανέβει μέχρι τη μέση του κρέατος. Ψήστε, σκεπασμένο, 4-4-1/2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφήστε το να κρυώσει στους χυμούς για 1 ώρα.
Βήμα 4
Βγάλτε το μοσχαρίσιο κρέας. Πετάξτε τα λαχανικά και τους χυμούς μαγειρέματος. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα ταψί. Το βάζουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο, για όλη τη νύχτα.
Βήμα 5
Κόβουμε διαγώνια το κρέας σε λεπτές φέτες. Σερβίρουμε με ψωμί σικάλεως, τυρί και μουστάρδα.
Καλή όρεξη!