Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικά ζυμαρικά με λουκάνικο

Ιταλικά ζυμαρικά με λουκάνικο

Μια ιταλική συνταγή για ένα νόστιμο και πικάντικο πιάτο με ζυμαρικά και πικάντικο λουκάνικο. Ενα πιάτο με ζουμερά ψημένα ζυμαρικά που είναι γεμάτα με γεύση από μια πλούσια σάλτσα και από πάνω μια γενναιόδωρη ποσότητα τυριού. Ανετο φαγητό που είναι αρκετά εύκολο για μεσοβδόμαδα αλλά σερβίρεται άνετα και για γεύμα με παρέα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (½ κιλό) ξηρά ζυμαρικά ζίτι
½ κιλό χύμα πικάντικο ιταλικό λουκάνικο
1 βάζο (½ κιλό) σάλτσα σπαγγέτι
1 βάζο (½ κιλό) σάλτσα Alfredo
1 πακέτο (¼ κιλό) τριμμένο μείγμα ιταλικού τυριού

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε έναν φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά ζίτι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά χωρίς καπάκι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά αλλά να είναι ακόμα ελαφρώς σφιχτά, περίπου για 12 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.

Βήμα 3
Όσο μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το λουκάνικο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το λουκάνικο να γίνει εύθρυπτο, να ροδίσει ομοιόμορφα και να μην είναι πλέον ροζ. Στραγγίστε και πετάξτε το περιττό λίπος. Προσθέστε τα ζυμαρικά, τη σάλτσα σπαγγέτι και τη σάλτσα Alfredo. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί και από πάνω ρίξτε το μείγμα ιταλικού τυριού.

Βήμα 4
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η σάλτσα και να λιώσει το τυρί, περίπου για 15 λεπτά.

Καλή όρεξη!