Κινέζικη Κουζίνα

Χειροποίητα κινεζικά νουντλς με ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος

Χειροποίητα κινεζικά νουντλς με ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος

Δοκιμάστε αυτή την γνήσια συνταγή της κινέζικης κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο με παραδοσιακά χειροποίητα νούντλς. Τα χειροποίητα ζυμαρικά είναι μια παράδοση από το Lanzhou στη βορειοδυτική Κίνα. Τα νουντλς μήκους 2 έως 3 μέτρων, που ονομάζονται «lamian», γίνονται απλά με νερό, αλεύρι και υπομονή! Σερβίρονται με ένα λεπτό ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος, και αυτό είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερο κινέζικο τοπικό πιάτο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Σούπα:
3 λίτρα νερό
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους
¼ φλιτζάνι φρέσκο τζίντζερ σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας κόκκους πιπεριού σετσουάν
2 ξερά τσαόκο (είδος κινέζικου κάρδαμου)
2 κομμάτια αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού
4 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
Νουντλς:
8 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ φλιτζάνια νερό
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
Γαρνιτούρα:
1/2 κιλό ντάικον (λευκό ραπανάκι), ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
3 κοτσάνια πράσινο σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
8 σταγόνες λάδι τσίλι (Προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας, το τζίντζερ, τους κόκκους πιπεριού σετσουάν, το αποξηραμένο τσαόκο, τις αποξηραμένες φλούδες προτοκαλιού και τα φύλλα δάφνης. Σιγοβράστε και μαγειρέψτε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 2 ώρες.

Βήμα 2
Πετάξτε τα ολόκληρα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνετε το ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος. Σκεπάζουμε και το διατηρούμε ζεστό.

Βήμα 3
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε σταδιακά με νερό μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, για 15 με 20 λεπτά. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Βήμα 4
Ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη για 2 λεπτά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Βήμα 5
Ζυμώνουμε άλλη μια φορά τη ζύμη για 2 λεπτά. Χωρίζουμε σε 4 ίσα κομμάτια. Τυλίξτε κάθε κομμάτι σε ένα φύλλο πάχους 1 εκατοστού. Αλείψτε με λάδι και τις δύο πλευρές κάθε φύλλου. Στοιβάζετε τα φύλλα μαζί. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 με 15 λεπτά.

Βήμα 6
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέστε το daikon σε φέτες και μαγειρέψτε για 10 με 15 λεπτά. Αφαιρέστε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίστε καλά. Αφήνουμε στην άκρη. Κρατήστε το νερό για να μαγειρέψετε τα νουντλς.

Βήμα 7
Τοποθετήστε 1 φύλλο ζύμης σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε σε λωρίδες πλάτους μισού εκατοστού. Πάρτε μια άκρη μιας λωρίδας σε κάθε χέρι και τεντώστε την μέχρι να έχει μήκος 70 έως 90 εκατοστά. Διπλώστε το στα τρία και τεντώστε ξανά στο ίδιο μήκος. Ανακινήστε και χτυπήστε τα στον πάγκο αρκετές φορές για να τα επιμηκύνετε στα 2 έως 3 μέτρα. Ρίξτε τα στο βραστό νερό. Προσθέστε 2 έως 3 ακόμη λωρίδες νουντλς στο βραστό νερό. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 με 10 λεπτά. Μεταφέρετε τα στραγγισμένα νουντλς σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 8
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα ζύμης. Ρίξτε τον ζωμό του μοσχαρίσιου κρέατος πάνω από τα στραγγισμένα νουντλς και από πάνω προσθέστε το βρασμένο μοσχαρίσιο κρέας, το ντάικον, το ψιλοκομμένο πράσινο σκόρδο, τον κόλιαντρο και το λάδι τσίλι. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!