Ινδική Κουζίνα

Ινδικό ρύζι στην χύτρα

Ινδικό ρύζι στην χύτρα

Δείτε αυτή την απλή ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε ρύζι στην χύτρα. Ενα πολύ νόστιμο ινδικό συνοδευτικό πιάτο που φτιάχνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας χύτρα πολλαπλών λειτουργιών. Οι γεύσεις των λαχανικών συνδυάζονται τέλεια με τα κλασσικά ινδικά μπαχαρικά και δημιουργούν ένα απολαυστικό συνοδευτικό. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
¾ κουταλιά της σούπας garam masala
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι άψητο, ξεπλυμένο και στραγγισμένο
½ φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια και καρότα
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ενεργοποιήστε μια χύτρα ταχύτητας πολλαπλών λειτουργιών και επιλέξτε λειτουργία Saute. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα. Προσθέστε τους σπόρους κύμινου και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου για 2 λεπτά. Βάλτε το garam masala, τον κουρκουμά και το αλάτι. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών, το ρύζι, τα κατεψυγμένα μπιζέλια και καρότα και το φύλλο δάφνης. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 2
Κλείστε και κλειδώστε το καπάκι. Επιλέξτε υψηλή πίεση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη για 5 λεπτά. Αφήστε 10 έως 15 λεπτά για να αυξηθεί η πίεση.

Βήμα 3
Εκτονώστε την πίεση χρησιμοποιώντας τη μέθοδο φυσικής αποδέσμευσης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, για 10 έως 40 λεπτά. Απελευθερώστε χειροκίνητα την υπόλοιπη πίεση. Ξεκλειδώστε και αφαιρέστε το καπάκι. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης. Δοκιμάστε το ρύζι και προσαρμόστε το καρύκευμα εάν χρειάζεται πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!