Μια παραδοσιακή συνταγή της ιταλικής κουζίνας. Αυτά τα άπαχα κεφτεδάκια γαλοπούλας είναι γεμάτα με τις γεύσεις της Ιταλίας με φρέσκα μυρωδικά, τυρί παρμεζάνα και τριμμένη φρυγανιά. Ενα πιάτο λαχταριστό, νόστιμο και χορταστικό, που ταυτόχρονα είναι ελαφρύ και υγιεινό, Δοκιμάστε το και απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
700 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
⅔ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
¼ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
3 κάθε σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού βιολογικό βούτυρο, μαλακωμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Βάλτε όλα τα συστατικά μαζί εκτός από το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ. Πλάθετε από το μείγμα περίπου 30 κεφτεδάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με το βούτυρο. Ψήνετε για περίπου για 15 λεπτά ή έως ότου ένα κομμένο κεφτεδάκι δεν φαίνεται ροζ μέσα. Σερβίρουμε με ζυμαρικά και σάλτσα ή τα βάζουμε σε σάντουιτς.
Καλή όρεξη!