Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικά ριγκατόνι al segreto

Ιταλικά ριγκατόνι al segreto

Ιταλικά ριγκατόνι al segreto: Δείτε αυτή την συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα πιάτο ριγκατόνι με σάλτσα, που σερβίρεται στα περισσότερα γνωστά ιταλικά εστιατόρια. Ενα πιάτο εύκολο και γρήγορο, που ξεχωρίζει για την ιταλική φινέτσα του και την υπέροχη, γεμάτη γεύση του. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κονσέρβα (800 γραμμάρια) San Marzano (ιταλικό) πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι νερό (για να ξεπλύνετε το κουτάκι με τις ντομάτες)
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) άψητα ζυμαρικά ριγκατόνι
½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το αλάτι. Μαγειρέψτε μέχρι να μην ασπρίζει άλλο και να αρχίσει να γίνεται ημιδιαφανές, περίπου για 5 λεπτά. Ρίξτε το σκόρδο και μαγειρέψτε περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τις νιφάδες τσίλι και την ανάμεικτη σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε να σιγοβράσει. Ρυθμίστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζουμε απαλά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 45 με 60 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά.

Βήμα 2
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίξτε τα ριγκατόνι στο βραστό νερό, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν λίγο, περίπου για 8 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε περίπου τα 2/3 του βασιλικού στη σάλτσα. Βάζουμε και με το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο, προσθέστε το τυρί σε 3 δόσεις.

Βήμα 4
Στραγγίστε τα ζυμαρικά και βάλτε τα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε μέχρι τα ριγκατόνι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγο τριμμένο τυρί.