Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο καυτερό κοτόπουλο

Κινέζικο καυτερό κοτόπουλο

Κινέζικο καυτερό κοτόπουλο: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της κινέζικης κουζίνας για ένα πιάτο που γίνεται εύκολα με ένα τηγάνι και χρησιμοποιεί μόνο μερικά βασικά συστατικά, που μπορεί να ακούγονται τρομακτικά, αλλά αποδίδει την πιο νόστιμη πικάντικη γεύση mandarin/szechuan που δοκιμάσατε ποτέ! Σερβίρουμε πάνω από λευκό ρύζι. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Είναι ένα καυτερό πιάτο κατάλληλο μόνο για τους γενναίους και τολμηρούς της γλώσσας!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
1 ½ φλιτζάνια αποσταγμένο λευκό ξύδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
2 κουταλιές της σούπας σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1 συσκευασία (250 γραμμάρια) μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα πράσινα μπιζέλια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και τηγανίστε, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Πασπαλίστε με τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, τη σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι σε σκόνη και το τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Δοκιμάστε τη σάλτσα σε αυτό το σημείο και προσαρμόστε το καρύκευμα στη γεύση. Η σάλτσα πρέπει να είναι πολύ γλυκιά. Αν είναι πολύ ξινή, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη. Αν είναι πολύ γλυκιά, προσθέστε περισσότερο ξύδι.

Βήμα 2
Μόλις η σάλτσα γίνει της αρεσκείας σας, προσθέστε τα μανιτάρια, τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σιγοβράζουμε απαλά σε χαμηλή φωτιά για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαζέψουν λίγο τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε μαζί το κορν φλάουερ και το νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να πάρει το επιθυμητό πάχος.

Καλή όρεξη!