Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικό χοιρινό φιλέτο

Ιταλικό χοιρινό φιλέτο

Ιταλικό χοιρινό φιλέτο: Μια πολύ ωραία συνταγή της ιταλικής κουζίνας. Το φρέσκο φασκόμηλο, οι λιαστές ντομάτες, το προσούτο και η κρέμα δίνουν σε αυτό το πιάτο με χοιρινό φιλέτο την πλούσια γεύση του. Είναι απολύτως υπέροχο και απλό! Αν δεν έχετε διαθέσιμο προσούτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένο ζαμπόν.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο προσούτο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας λιαστή ντομάτα συσκευασμένη με λάδι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ½ κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια 1-1,5 εκατοστού
½ φλιτζάνι ζωμός κότας
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το προσούτο, το φασκόμηλο, τον μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες και το κρεμμύδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα κομμάτια χοιρινού στο τηγάνι και τα αφήνουμε να ροδίσουν για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια φορά.

Βήμα 2
Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. Αφήστε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το χοιρινό κρέας φτάσει σε ελάχιστη θερμοκρασία 65 βαθμών και η σάλτσα να πήξει.

Καλή όρεξη!