Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικά γεμιστά μπισκότα

Γερμανικά γεμιστά μπισκότα

Γερμανικά γεμιστά μπισκότα: Μια πολύ καλή συνταγή της γερμανικής κουζίνας, για να κάνετε ένα υπέροχο γλυκό. Στην Γερμανία συνηθίζονται πολύ τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, αλλά εσείς μπορείτε να τα απολαμβάνετε οποιαδήποτε στιγμή έχετε όρεξη! Ενα πραγματικά καταπληκτικό επιδόρπιο που θα σας μείνει αξέχαστο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ φλιτζάνι μαγειρικό λίπος
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σταφίδες ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
½ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το μαγειρικό λίπος και 1 φλιτζάνι ζάχαρη και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε μέσα το αυγό και μετά την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Ανακατέψτε τα 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ρίξτε τα στο μείγμα κρέμας. Σκεπάζουμε και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 2
Για να φτιάξετε τη γέμιση: Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε μαζί 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και το νερό. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε φύλλα μπισκότων. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου μισού εκατοστού. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόφτη, κόψτε 48 κύκλους, 6 έως 8 εκατοστά σε διάμετρο. Πλάστε τα μπισκότα τοποθετώντας κάθε ένα κομμάτι ζύμης στο φύλλο μπισκότων, τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο κέντρο και στη συνέχεια καλύψτε με ένα άλλο κομμάτι ζύμης. Πιέστε τις άκρες μεταξύ τους με ένα πιρούνι για να σφραγιστούν. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, με απόσταση μεταξύ των μπισκότων 5 περίπου εκατοστά.

Βήμα 4
Ψήνουμε για 12 με 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Βγάλτε τα από τα φύλλα μπισκότων για να κρυώσουν σε μία σχάρα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η γέμιση θα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΖΕΣΤΗ!

Καλή όρεξη!