Ινδική Κουζίνα

Κάρυ κοτόπουλου και λαχανικών

Κάρυ κοτόπουλου και λαχανικών

Αυτή η ινδική συνταγή μας προτείνει ένα πολύ απλό καθημερινό δείπνο για ένα υγιεινό πιάτο κοτόπουλου και λαχανικών. Ενα πραγματικά απλό και εύκολο βραδινό γεύμα καθημερινής ρουτίνας, που μπορείτε να το τροποποιήσετε και να προσθέσετε τα αγαπημένα σας λαχανικά και να προσαρμόσετε την ποσότητα καυτερής στα γούστα σας. Σερβίρετε με ρύζι ή ψωμάκια νάαν και απολαύστε ένα γευστικό, έντονο και πικάντικο γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

100 γρ γιαούρτι καρύδας
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας ινδικό μείγμα μπαχαρικών ταντούρι
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
250 ml χυμός ντομάτας πασάτα
1 πουγκί (250 γρ) μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι
100 γρ αρακά, κατεψυγμένο
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατεύουμε μαζί 75 γραμμάρια από το γιαούρτι καρύδας με 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα μπαχαρικών και λίγο καρύκευμα. Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά ή μέχρι όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά, το κρεμμύδι και λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

ΒΗΜΑ 2

Ρίξτε τα κομμάτια της πιπεριάς και την πασάτα και σιγοβράστε όσο μαγειρεύετε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το γκριλ στο δυνατό, βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τινάζουμε ό,τι περισσεύει. Ψήνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν στις άκρες.

ΒΗΜΑ 3

Ρίξτε το ρύζι και τον αρακά σε ένα τηγάνι με λίγο νερό και ζεστάνετε. Προσθέστε το μεγαλύτερο μέρος του κόλιανδρου στη σάλτσα. Σερβίρετε το ρύζι μαζί με το κοτόπουλο και τη σάλτσα, σκορπίζοντας από πάνω τον υπόλοιπο κόλιανδρο και βάζοντας το υπόλοιπο γιαούρτι στο πλάι.

Καλή όρεξη!