Vegan Κουζίνα

Vegan πουτίγκες ψωμιού με χουρμάδες και σοκολάτα

Vegan πουτίγκες ψωμιού με χουρμάδες και σοκολάτα

Χρησιμοποιήστε αυτή τη συνταγή της vegan κουζίνας με γάλα σόγιας για να φτιάξετε αυτή τη νόστιμη πουτίγκα ψωμιού. Οι χουρμάδες, η vegan σοκολάτα, η κανέλα και η βανίλια φέρνουν γλυκύτητα, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσετε πολλή ζάχαρη για να του δώσετε γλύκα. Χρησιμοποιήστε αγαπημένο σας ψωμί για να δημιουργήσετε αυτό το ελαφρύ, αλλά πλούσιο σε γεύση γλυκό. Το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι vegan, οπότε όλοι μπορούν να απολαύσουν αυτήν την εύγευστη λιχουδιά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
500 ml γάλα σόγιας
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
ξύσμα από ½ λεμόνι
½ κουταλιά της σούπας πάστα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
φυτικό λάδι, για το πιάτο
6-8 φέτες μπαγιάτικο vegan άσπρο ψωμί, κομμένες στη μέση σε τρίγωνα
4 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι και κομμένοι σε λεπτές φέτες
50 γραμμάρια vegan κομματάκια μαύρης σοκολάτας
vegan γιαούρτι ή παγωτό vegan για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ανακατεύουμε σε ένα τηγάνι το κορν φλάουρ, το γάλα σόγιας, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το σιρόπι σφενδάμου και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε σε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 8-10 λεπτά μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρώς και να γίνει μια λεπτή κρέμα -που μπορεί να απλωθεί με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

ΒΗΜΑ 2

Λαδώνουμε ελαφρά ταψί πλάτους 20 x 25 εκ. περίπου. Κόβουμε την κόρα από τις φέτες ψωμιού, αν θέλουμε, και τις απλώνουμε στο ταψί, επικαλύπτοντας ελαφρά η μια την άλλη. Βάλτε τους περισσότερους χουρμάδες στην κρέμα και μετά περιχύστε πάνω στις φέτες του ψωμιού, πιέζοντας το μείγμα στο ψωμί απαλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να βοηθήσετε το ψωμί να απορροφήσει τα υγρά. Αφήστε να μουλιάσουν για 15 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C. Σκορπίζουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τους υπόλοιπους χουρμάδες πάνω από την πουτίγκα ψωμιού και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές στις άκρες. Αφήστε τις πουτίγκες να ξεκουραστούν για 10 λεπτά πριν τις σερβίρετε με μια κουταλιά vegan γιαούρτι ή παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά (προαιρετικά).

Καλή όρεξη!