Ελληνική Κουζίνα

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με γιαούρτι

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με γιαούρτι

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με γιαούρτι. Μια συνταγή για ένα υγιεινό πεντανόστιμο φαγητό για ένα υπέροχο γεύμα για όλη την οικογένεια που θα αγαπηθεί από τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Yλικα που θα χρειαστειτε:

500 γραμμ. κιμά γαλοπούλας

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 φέτες ψωμί του τοστ

1 κουτ. του γλυκού κύμινο

½ ματσάκι μαϊντανό

4 αυγά

500 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι

½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα

2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

½ φλιτζάνι αλεύρι

Ελαιόλαδο

Γλυκιά πάπρικα

Αλάτι

Πιπέρι

Eκτελεση συνταγης:

Τρίβετε το ψωμί στο χέρι ή στο μπλέντερ και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.

Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το κύμινο και 2 από τα αυγά και πλάθετε τα κεφτεδάκια.

Τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί ή τα μοιράζετε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα 2 αυγά, το δυόσμο, την πάπρικα και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το μείγμα αυτό το κεφτεδάκια.

Ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το γιαούρτι χρυσόξανθη κρούστα και σερβίρετε. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα ή με βραστά λαχανικά.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr