Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικα καβούρια στην φριτέζα αέρα

Κινέζικα καβούρια στην φριτέζα αέρα

Μια καταπληκτική κινέζικη συνταγή για dumplings γεμιστά με καβούρια. Τα dumplings είναι από τα πιο δημοφιλή φαγητά της ασιατικής κουζίνας και ξεχωρίζουν τόσο για τη γεύση όσο και για τα σχήματά τους. Μαγειρεμένα στην φριτέζα αέρα, τα dumplings γίνονται σούπερ τραγανά εξωτερικά, ενώ στο κέντρο τους είναι ζεστά και αφράτα. Σερβίρονται με γλυκιά σάλτσα τσίλι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (220 γραμμάρια) τυρί κρέμα
120 γραμμάρια κρέας καβουριού
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
1 αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής
24 φύλλα περιτυλίγματος wonton
2 κουταλιές της σούπας ασιατική γλυκιά σάλτσα τσίλι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το τυρί κρέμα, το κρέας καβουριών, τα κρεμμύδια, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα Worcestershire σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2
Προθερμάνετε μια φριτέζα αέρα στους 180 βαθμούς. Ψεκάστε το καλάθι της φριτέζας με μαγειρικό σπρέι. Γεμίστε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό.

Βήμα 3
Τοποθετήστε 12 περιτυλίγματα wonton σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα τυριού κρέμα στο κέντρο κάθε περιτυλίγματος wonton. Βουτήξτε τα δάκτυλά σας στο ζεστό νερό και βρέξτε τις πλευρές κάθε περιτυλίγματος wonton. Σφίξτε τις γωνίες του περιτυλίγματος προς τα πάνω για να συναντηθούν στο κέντρο για να σχηματίσετε dumplings (μικρά πουγγιά).

Βήμα 4
Τοποθετήστε τα dumplings στο έτοιμο καλάθι και ψεκάστε τις κορυφές με μαγειρικό σπρέι.

Βήμα 5
Μαγειρέψτε τα dumplings μέχρι να γίνουν τραγανά, περίπου για 8 με 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 6
Ενώ ψήνεται η πρώτη παρτίδα, ετοιμάστε τα υπόλοιπα dumplings με τα υπόλοιπα περιτυλίγματα και τη γέμιση.

Βήμα 7
Σερβίρουμε με γλυκιά σάλτσα τσίλι.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Αντί για κρέας καβουριού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απομίμηση καβουριού. Τα dumplings μπορείτε να τα ετοιμάσετε εκ των προτέρων και να τα καταψύξετε για μελλοντική χρήση. Τοποθετήστε τα ωμά dumplings σε ένα ταψί, φροντίζοντας να μην ακουμπούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2 ώρες ή μέχρι να στερεοποιηθούν και μεταφέρετέ τα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Τα dumplings μπορούν να μαγειρευτούν κατεψυγμένα στη φριτέζα, αλλά θα χρειαστεί να προσθέσετε 3 λεπτά στο χρόνο μαγειρέματος.

Καλή όρεξη!