Ρωσική Κουζίνα

Ρωσικό κέικ ant hill

Ρωσικό κέικ ant hill

Μια μοναδική ρωσική συνταγή για να ετοιμάσετε αυτό το ιδιαίτερο κέικ ant hill. Αυτό το επιδόρπιο είναι πολύ δημοφιλές στην Ρωσία. Το όνομά του οφείλεται στο σχήμα του, που είναι σαν μυρμηγκοφωλιά. Είναι διασκεδαστικό να το φτιάξετε με τα παιδιά, που θα ξετρελαθούν και θα απολαύσουν αυτό το μοναδικό κέικ!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Ζύμη:
¾ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Γέμιση:
¾ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1 κουτάκι (380 γραμμάρια) κρέμα γάλακτος dulce de leche
2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο, για πασπάλισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί.

Βήμα 2
Βάλτε 3/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο και ζάχαρη σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε πάνω από τη ζύμη. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, σφιχτή ζύμη.

Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του μύλου κιμά, περάστε χούφτες από τη ζύμη μέσα από το μύλο. Απλώστε ομοιόμορφα τα κομμάτια αλεσμένης ζύμης πάνω στο ταψί.

Βήμα 4
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 5
Χτυπήστε 3/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε την κρέμα dulce de leche και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα κρυωμένα κομμάτια του κέικ στο μείγμα της καραμέλας και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 6
Απλώστε το μείγμα σε πιατέλα σερβιρίσματος. Χρησιμοποιώντας βουτυρωμένα χέρια, σχηματίστε το μείγμα σε ένα λόφο μυρμηγκιών. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.

Καλή όρεξη!