Μια συνταγή για ένα παραδοσιακό πιάτο της κινέζικης κουζίνας. Θα είναι ίσως τα πιο γευστικά ρολά αυγών που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ. Είναι καλύτερα και από αυτά που σερβίρονται στα ασιατικά εστιατόρια. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία διαφορετικών κρεάτων, όπως μοσχαρίσιο κιμά, χοιρινή μπριζόλα, καρυκευμένο κιμά, χοιρινό λουκάνικο, προμαγειρεμένες γαρίδες ή και να τα ετοιμάσετε χωρίς κρέας για τους χορτοφάγους.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1/2 κιλό άπαχο χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλα, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 φλιτζάνια λάχανο τριμμένο
1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 ½ κουταλιά της σούπας μελάσα
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα
1 ½ συσκευασίες (400 γραμμάρια) περιτυλίγματα για ρολό αυγών
¼ φλιτζάνι νερό
1 ½ φλιτζάνι γλυκόξινη σάλτσα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι σε μεγάλο γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το χοιρινό για 3 λεπτά. Μεταφέρετε το χοιρινό σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάχανο, το καρότο, την πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε το κορν φλάουερ, τη σάλτσα σόγιας και τη μελάσα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο γουόκ. Ρίχνετε το μείγμα λάχανου σε παρτίδες, μαγειρεύοντας κάθε παρτίδα 3 έως 4 λεπτά, ίσα-ίσα μέχρι να μαλακώσει. Ξαναβάλτε τα λαχανικά στο μπολ και ρίξτε και το χοιρινό. Βάζουμε μέσα το μείγμα κορν φλάουερ.
Βήμα 4
Ετοιμάστε μια επιφάνεια εργασίας για να τυλίγετε τα ρολά αυγών. Τοποθετήστε πολλά περιτυλίγματα σε ρολό αυγών στη σειρά. Τοποθετήστε το νερό σε ένα μικρό μπολ. Θα το χρησιμοποιήσετε για σφράγιση.
Βήμα 5
Τοποθετήστε περίπου 2 με 3 κουταλιές της σούπας γέμιση σε κάθε περιτύλιγμα ρολού αυγού. Βουτήξτε ένα δάχτυλο στο νερό και περάστε το κατά μήκος της άκρης του περιτυλίγματος. Διπλώστε μια γωνία του περιτυλίγματος πάνω από τη γέμιση. Διπλώστε τις πλευρές του περιτυλίγματος πάνω από τη γέμιση. Τυλίξτε τα περιτυλίγματα για να σχηματίσετε ρολά αυγών.
Βήμα 6
Ζεσταίνουμε 1 λίτρο λάδι σε μια βαθιά φριτέζα στους 180 βαθμούς.
Βήμα 7
Τηγανίζουμε τα ρολά αυγών σε παρτίδες στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με γλυκόξινη σάλτσα.
Σημειώσεις Μάγειρα:
Αντί για χοιρινό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή χοιρινό λουκάνικο ή 250 γραμμάρια προμαγειρεμένες γαρίδες.
Καλή όρεξη!