Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικη σαλάτα σιτσουάν με αγγούρι

Κινέζικη σαλάτα σιτσουάν με αγγούρι

Κινέζικη σαλάτα σιτσουάν με αγγούρι : Μια συνταγή της κινέζικης κουζίνας για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα μια σαλάτα πικάντικη, ελαφριά, δροσιστική και γεμάτη γεύση. Τα κομμένα αγγούρια συνδυάζονται καταπληκτικά με ένα ζεστό και πικάντικο ντρέσινγκ. Σερβίρετε ως κρύο ορεκτικό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

5 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι
5 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού ζεστό λάδι τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαλακή καστανή ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι του γλυκού κινέζικο μαύρο ξύδι
½ κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένο σουσάμι
2 αγγούρια – ξεφλουδισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε λωρίδες 5 εκατοστών

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τις κόκκινες πιπεριές τσίλι και ανακατέψτε τις μέχρι να μυρίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν, τις μεταφέρουμε σε μύλο μπαχαρικών και τις αλέθουμε (χοντρά).

Βήμα 2
Βάλτε τις αλεσμένες πιπεριές τσίλι, τη σάλτσα σόγιας, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σησαμέλαιο, το ζεστό λάδι τσίλι, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο, το μαύρο ξύδι και το σουσάμι μαζί σε ένα μπολ για να φτιάξετε ντρέσινγκ.

Βήμα 3
Τοποθετήστε τα αγγούρια σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Ρίξτε το ντρέσινγκ από πάνω και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να καθίσει πριν το σερβίρετε, περίπου για 3 λεπτά.

Καλή όρεξη!