Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο καυτερό κοτόπουλο με πιπέρι σετσουάν

Κινέζικο καυτερό κοτόπουλο με πιπέρι σετσουάν

Κινέζικο καυτερό κοτόπουλο με πιπέρι σετσουάν: Μια αυθεντική συνταγή της κινέζικης κουζίνας. Αυτό το πιάτο με κοτόπουλο είναι κατευθείαν από την επαρχία Σετσουάν της Κίνας και είναι πραγματικά καυτερό! Είναι γνωστό στην Κίνα ως Chong Qing Lazi Ji. Αν θέλετε να το κάνετε λιγότερο καυτερό, μπορείτε να αντικαταστήσετε το πιπέρι σετσουάν με απλό μαύρο πιπέρι, όμως δεν θα έχει την ίδια γεύση και νοστιμιά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού κινέζικο κρασί μαγειρικής
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κιλό κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους 1-1,5 εκατοστού
¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
3 φλιτζάνια φυστικέλαιο για το τηγάνισμα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε στενές λωρίδες (ζουλιέν)
2 μακριά, πράσινα τσίλι – κομμένα σε κομμάτια 1-1,5 εκατοστού
2 φλιτζάνια αποξηραμένα τσίλι, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κόκκους πιπεριού σετσουάν
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού κινέζικο κρασί μαγειρικής
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μαζί 1 κουταλάκι του γλυκού κρασί μαγειρέματος και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά για να επικαλυφθεί. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 με 3 λεπτά. Τοποθετήστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε μια μεγάλη, σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα με το κορν φλάουερ και ανακινήστε το για να καλυφθεί.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να αρχίσει να τραγανίζει γύρω από τις άκρες, για 7 με 10 λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει. Κρατήστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και πετάξτε το υπόλοιπο.

Βήμα 3
Ζεστάνετε ξανά το κρατημένο λάδι στο γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε και ανακατέψτε το σκόρδο, το τζίντζερ και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο λάδι μέχρι να μυρίσουν, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε τα πράσινα τσίλι, τα θρυμματισμένα αποξηραμένα τσίλι και τους κόκκους πιπεριού σετσουάν. Συνεχίστε το τηγάνισμα για περίπου 20 δευτερόλεπτα ακόμη. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο γουόκ. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, τα 2 κουταλάκια του γλυκού κρασί μαγειρέματος, τη ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν καλά. Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη!