Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο κοτόπουλο πακέτου lo mein

Κινέζικο κοτόπουλο πακέτου lo mein

Κινέζικο κοτόπουλο πακέτου lo mein: Μια συνταγή της κινέζικης κουζίνας για ένα νόστιμο πιάτο με τηγανητό κοτόπουλο. Δεν χρειάζεται να παραγγείλετε κινέζικο φαγητό σε πακέτο όταν μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την εύκολη εκδοχή στο σπίτι. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε την συνταγή χρησιμοποιώντας τα λαχανικά που σας αρέσουν. Τα υπολείμματα ξαναζεσταίνονται όμορφα, καθιστώντας το ιδανικό για μεσημεριανό γεύμα εργασίας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ κιλό φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
1 μέτριο αυγό
4 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 συσκευασία (350 γραμμάρια) κινέζικα νουντλς αυγών
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
3 φλιτζάνια κατεψυγμένα λαχανικά
2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το κοτόπουλο, το αυγό, 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ και το σησαμέλαιο σε ένα μπολ.

Βήμα 2
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα νουντλς και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 4 λεπτά. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι σε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα λαχανικά και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 3 λεπτά. Μεταφέρετε τα λαχανικά σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.

Βήμα 4
Προσθέστε το υπόλοιπο φυτικό λάδι στο γουόκ. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου για 5 λεπτά. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα.

Βήμα 5
Ανακατέψτε το υπόλοιπο κορν φλάουερ με το νερό σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και ρίξτε τα στο γουόκ. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα στρειδιών και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.

Βήμα 6
Προσθέστε τα λαχανικά και το κοτόπουλο ξανά στο γουόκ και ανακατέψτε μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η σάλτσα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά. Σερβίρουμε πάνω από νουντλς.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή κατεψυγμένα λαχανικά. Ο προτεινόμενος συνδυασμός λαχανικών περιλαμβάνει νεροκάστανα, πιπεριά, μανιτάρια, πράσινα κρεμμυδάκια, μπρόκολο, καρότα, φύτρα φασολιών, μπιζέλια, βλαστούς μπαμπού και καλαμπόκι.

Καλή όρεξη!