Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο χοιρινό φιλέτο

Κινεζικό χοιρινό φιλέτο

Δοκιμάστε αυτή την κινέζικη συνταγή. Το κινέζικο χοιρινό φιλέτο είναι ένα αυθεντικό, παραδοσιακό κινέζικο πιάτο, που είναι πολύ αγαπητό, γιατί είναι πολύ νόστιμο και γίνεται πολύ εύκολα. Σερβίρουμε πάνω από ρύζι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό χοιρινό φιλέτο
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 φλιτζάνια μποκ τσόι σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες μισού εκατοστού
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κονσέρβα (250 γραμμάρια) κάστανα, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι ζωμό κότας
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας ξηρό σέρι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κόψτε το χοιρινό, αφού αφαιρέσετε το λίπος, σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστά. Βάλτε το αλεύρι και το χοιρινό σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα, σφραγίστε και ανακινήστε καλά.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το χοιρινό, μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε το μποκ τσόι, το σέλινο, την κόκκινη πιπεριά, τα μανιτάρια, τα κάστανα και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας, το άμυλο καλαμποκιού, το σέρι και το τζίντζερ. Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα. Ρίξτε το μείγμα χοιρινού και ζωμού στο τηγάνι και αφήστε το στη φωτιά για 1 λεπτό ή μέχρι να πήξει.

Καλή όρεξη!