Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικό μαρμπρέ κέικ

Γερμανικό μαρμπρέ κέικ

Δείτε αυτή την γερμανική συνταγή για να ετοιμάσετε ένα πολυαγαπημένο γλυκό. Αυτό το μαρμπρέ κέικ είναι ένα υπέροχο κέικ με γεύση αμύγδαλου και σοκολάτας, που το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Γίνεται γρήγορα και με υλικά που μπορείτε να βρείτε εύκολα. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
3 ¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ρούμι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 18 βαθμούς. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά και μετά το γάλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου.

Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα της κρέμας. Βάλτε τη μισή ζύμη σε ένα άλλο μπολ και προσθέστε το κακάο και το ρούμι.

Βήμα 4
Στρώνουμε την ανοιχτόχρωμη και την σκουρόχρωμη ζύμη με μεγάλες κουταλιές και μετά τις αναδεύουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι.

Βήμα 5
Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς για περίπου 70 λεπτά. Βγάλτε το σε σχάρα να κρυώσει. Κάνει περίπου 14 με 16 μερίδες.

Καλή όρεξη!