Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Ρεβύθια με κινόα και ψητές πιπεριές

Ρεβύθια με κινόα και ψητές πιπεριές

Ρεβύθια με κινόα και ψητές πιπεριές: Μια ενδιαφέρουσα συνταγή της ινδικής κουζίνας, για ένα υπέροχο πιάτο με πλούσια γεύση χάρη στα άφθονα ασιατικά μπαχαρικά του. Μπορείτε να το απολαύσετε σαν σαλάτα, σαν συνοδευτικό, ακόμα και σαν κύριο πιάτο. Υπέροχο και χορταστικό, ιδανικό για όσους ακολουθούν vegan διατροφή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ φλιτζάνι σταφίδες
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κουτί (450 γραμμάρια) ρεβύθια, στραγγισμένα
1 φλιτζάνι κινόα
½ φλιτζάνι ψητές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
¼ φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα
αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μουλιάστε τις σταφίδες σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό σε ένα μπολ όσο ολοκληρώνετε τα υπόλοιπα βήματα.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μέσα και ανακατέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει ημιδιαφανές, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ, το κύμινο, τον κόλιανδρο και το ζίντζερ και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσουν, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 3
Προσθέστε το ζωμό λαχανικών, τα ρεβύθια και τη κινόα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κινόα, περίπου για 20 λεπτά.

Βήμα 4
Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε απαλά στο μείγμα κινόα. Προσθέτουμε τις ψητές κόκκινες πιπεριές και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Αλατοπιπερώνουμε.

Καλή όρεξη!