Δοκιμάστε αυτή την μοναδική ιταλική συνταγή για κοτόπουλο πικάτα με μανιτάρια οποιαδήποτε μέρα του χρόνου! Ξεπερνάει σε γεύση την κλασσική πικάτα με την υπέροχη προσθήκη μανιταριών! Σερβίρετε με ρύζι και με πράσινη σαλάτα εάν θέλετε.
Υλικά που θα χρειαστείτε
½ φλιτζάνι αλεύρι σίτου, γενικής χρήσης
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 αυγό, ωμό
2 κουταλιές της σούπας γάλα, 2% λιπαρά
6 φιλέτα στήθοπς κοτόπουλου, ωμά
4 κουταλιές βούτυρο
½ κιλού μανιτάρια, ωμά
¼ φλιτζάνι κρεμμύδια, ωμά
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας καλαμπόκι
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε ένα ρηχό πιάτο ή μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και την πάπρικα. Σε ξεχωριστό πιάτο ή μπολ, ανακατέψτε το αυγό και το γάλα. Βουτήξτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα αυγών και μετά στο αρωματισμένο αλεύρι
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε μανιτάρια και κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 έως 5 λεπτά.
Βήμα 3
Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί, το χυμό λεμονιού και το άμυλο αραβοσίτου. Ανακατέψτε και ρίξτε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο όσο επιθυμείτε. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 6
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
287,7 θερμίδες, 31,1 g πρωτεΐνης, 12,6 g υδατάνθρακες, 121 mg χοληστερόλης, 696,6 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η ιταλική συνταγή, τότε δοκιμάστε επίσης τη συνταγή για σούπα με μαύρα φασόλια και λουκάνικο