Κοτόπουλο σκαλοπίνι: Μια παραδοσιακή συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να να φτιάξετε αυτό το εξαιρετικό ιταλικό πιάτο. Σκαλοπίνι μπορείτε να κάνετε επίσης και με οποιοδήποτε κρέας ή ακόμα και λαχανικά. Το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ντεμί γκλας του ίδιου στυλ, π.χ. ένα demi ελαφιού εάν χρησιμοποιείτε ελάφι. Φτιάχνει ένα υπέροχο ρομαντικό δείπνο για δύο. Απλά απολαυστικό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
¼ φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
2 φιλέτα κοτόπουλου
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
120 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
20 σπόρους κάπαρης
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ντεμί γκλας με γεύση κοτόπουλο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 φέτες λεμονιού
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο και το βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετήστε ένα φιλέτο κοτόπουλου σε μια επιφάνεια εργασίας με τη χοντρή πλευρά στραμμένη προς τα δεξιά (αν είστε δεξιόχειρας) και τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι στο στήθος κοτόπουλου. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά το στήθος κοτόπουλου από την παχιά πλευρά σε περίπου ένα εκατοστό από την άκρη της λεπτής πλευράς, σε οριζόντια κοπή. Ανοίξτε το κομμένο στήθος κοτόπουλου και απλώστε το σαν ανοιχτό βιβλίο. Χρησιμοποιώντας ένα σφυρί κρέατος και χτυπήστε το μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφο πάχος.
Βήμα 2
Βάζετε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και περιχύνετε με αλεύρι κάθε φιλέτο κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Λιώστε το μείγμα βούτυρου και σκόρδου σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να σταματήσει να αφρίζει και τηγανίστε κάθε φιλέτο μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, για 6 έως 8 λεπτά ανά πλευρά. Πασπαλίζουμε κάθε φιλέτο με αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και τα κρατάμε ζεστά.
Βήμα 3
Βράζετε και ανακατεύετε τα μανιτάρια στο ίδιο τηγάνι με το κοτόπουλο μέχρι τα μανιτάρια να απορροφήσουν το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες. Προσθέστε την κάπαρη, τον χυμό λεμονιού, το λευκό κρασί και το ντεμί-γκλας κοτόπουλου και ανακατέψτε να ενωθούν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρυθμίζουμε ξανά το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε τον μαϊντανό στη σάλτσα.
Βήμα 4
Βάλτε τα φιλέτα σε πιάτα και σερβίρετε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο. Γαρνίρετε κάθε μερίδα με μια φέτα λεμονιού.
Σημείωση του Μάγειρα
Εάν χρειάζεται να το φτιάξετε για ένα μεγάλο πάρτι, μαγειρέψτε το κοτόπουλο σύμφωνα με τις οδηγίες, αλλά σε πολλές μικρές παρτίδες και κρατήστε το βούτυρο και το αλεύρι από το μαγείρεμα κάθε παρτίδας και μετά να φτιάξετε τη σάλτσα για όλους.
Καλή όρεξη!