Μια ξεχωριστή κινέζικη συνταγή για να μαγειρέψετε ένα υπέροχο κοτόπουλο general tao. Εχει ίδια γεύση με αυτό που σερβίρεται στα κινέζικα εστιατόρια, χωρίς το τηγάνισμα. Σερβίρουμε σε ρύζι jasmine στον ατμό ή μπασμάτι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κιλά φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
¼ φλιτζάνι κορν φλάουερ
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
4 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη ρίζα τζίντζερ
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
½ φλιτζάνι νερό
¼ φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι σάλτσα στρειδιών
¼ φλιτζάνι κέτσαπ
Εκτέλεση της συνταγής!
Βήμα 1
Καλύψτε τα κομμάτια κοτόπουλου με 1/4 φλιτζάνι Κορν φλάουερ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα κομμάτια κοτόπουλου. Το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ροδίσει και να μην είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό, για περίπου 12 λεπτά. Αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη και διατηρήστε το ζεστό.
Βήμα 4
Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και προσθέστε το σησαμέλαιο, το τζίντζερ και το πράσινο κρεμμύδι. Ρίξτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και το τζίντζερ να αρχίσει να ροδίζει, για περίπου 1 λεπτό. Ρίξτε το νερό, το ξύδι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Διαλύουμε το κορν φλάουερ στη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε στο ξύδι που σιγοβράζει μαζί με τη σάλτσα στρειδιών και το κέτσαπ. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ρίξτε το κοτόπουλο και σιγοβράστε μέχρι να ζεσταθεί.