Παραδοσιακή κινέζικη συνταγή για πικάντικο κοτόπουλο kung pao με φιστίκια. Φτιάχνεται εύκολα και δεν απαιτεί ακριβείς μετρήσεις στη δοσολογία των υλικών. Μπορείτε να αντικαταστήστε τα φιστίκια με κάσιους ή τα κάστανα με μπαμπού.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ, διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας νερό
30 γραμμάρια ζεστή πάστα τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κονσέρβα (230 γραμμάρια περίπου) κάστανα
120 γραμμάρια ψιλοκομμένα φιστίκια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Για να φτιάξετε τη μαρινάδα: Βάζετε 1 κουταλιά της σούπας κρασί, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 1 κουταλιά της σούπας μείγμα αμύλου αραβοσίτου/νερού και ανακατέψτε μαζί. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα γυάλινο ταψί και προσθέστε τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 2
Για να φτιάξετε σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας κρασί, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1 κουταλιά της σούπας μείγμα κορν φλάουερ, νερού, πάστα τσίλι, ξύδι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κάστανα και τα φιστίκια. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα σιγά σιγά μέχρι να αρωματιστεί.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να ασπρίσει το κρέας. Όταν η σάλτσα αρωματίσει, προσθέστε το σοταρισμένο κοτόπουλο και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Απολαύστε!
Καλή όρεξη!