Ρωσική Κουζίνα

Hychin

Hychin

Το Hychin είναι ένα παραδοσιακό ρωσικό πιάτο , από τα βουνά του Καυκάσου. Αυτά τα πλακέ ψωμάκια με γέμιση τυριού και πατάτας μαγειρεύονται παραδοσιακά σε τηγάνι και σερβίρονται με σάλτσα σκόρδου και άνηθο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 ¼ κιλά πατάτες, ξεφλουδισμένες
5 ⅓ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
¼ κιλό βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με αλατισμένο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 2
Αναμείξτε το αλεύρι, το βουτυρόγαλα, το νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ. Χτυπάμε με ένα πιρούνι. Οταν πήξει η ζύμη, αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι. Ζυμώνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 3
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις βραστές πατάτες σε ένα μπολ. Προσθέστε το τυρί μοτσαρέλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι. Χωρίζουμε τη γέμιση σε 12 μπάλες. Τοποθετήστε σε πιατέλα ή σε ταψί και σκεπάστε.

Βήμα 4
Χωρίστε τη ζύμη σε 12 μπάλες (μικρότερες από τις μπάλες γέμισης). Τοποθετούμε σε πιατέλα ή ταψί και σκεπάζουμε.

Βήμα 5
Απλώστε 1 κομμάτι ζύμης σε ένα μικρό, επίπεδο κύκλο. Τοποθετήστε μια μπάλα γέμισης στο κέντρο. Τραβήξτε προς τα πάνω τις άκρες της ζύμης και βάλετε μια μπάλα μέσα στη ζύμη. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη και τη γέμιση.

Βήμα 6
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ κοντά. Πασπαλίζουμε μια επιφάνεια εργασίας με άφθονο αλεύρι. Ξεκινήστε προσεκτικά και απαλά να ανοίγετε μια μπάλα. Η ζύμη θα είναι δύσκολο να δουλευτεί στην αρχή. Προσέξτε να μην πιέσετε πολύ τον πλάστη για να αποφύγετε σκισίματα.

Βήμα 7
Τοποθετήστε το hychin στο ζεστό τηγάνι. Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι για να ξεφουσκώσει, αν χρειάζεται. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη πλευρά, για περίπου 2 λεπτά ακόμα. Αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο και μεταφέρουμε σε πιατέλα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπάλες και τοποθετείστε το μαγειρεμένο hychin στο πιάτο.

Βήμα 8
Κόβουμε όλο το hychin σε 8 φέτες σαν πίτα.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα τυριά (χαλούμι, κοτίγια).

Συνδυάζονται υπέροχα με μια απλή σάλτσα: συνδυάστε απλό γιαούρτι, ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι και ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *