Αμερικάνικη Κουζίνα

Κοτόσουπα με μαύρα φασόλια και λαχανίδα

Κοτόσουπα με μαύρα φασόλια και λαχανίδα

Μια έξυπνη και πρακτική συνταγή της αμερικάνικης κουζίνας για να ετοιμάσετε μια υπέροχη κοτόσουπα. Χρησιμοποιήστε υπολείμματα ψητού κοτόπουλου ή έτοιμο ψητό κοτόπουλο σε αυτήν την υγιεινή και ζεστή σούπα, με μπόλικο κύμινο και πιπέρι. Προσθέστε μαύρα φασόλια, καλής ποιότητας ντομάτες, καθώς και φρέσκια λαχανίδα για μια πιο υγιεινή επιλογή. Απολαύστε την!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 χοντρές σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 μικρό μάτσο κοτσάνια κόλιανδρου ψιλοκομμένα, τα φύλλα μαζεμένα
ξύσμα από 1 λάιμ και μετά κόψτε το σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
400 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα (400 γρ) μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
600 ml ζωμός κοτόπουλου
1 λαχανίδα (175 g), με βγαλμένα τα χοντρά κοτσάνια, τα φύλλα ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια από υπολείμματα ή έτοιμο μαγειρεμένο ψητό κοτόπουλο
50 γρ φέτα θρυμματισμένη για το σερβίρισμα
τορτίγιες, ψημένες, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο, τα κοτσάνια του κόλιανδρου και το ξύσμα λάιμ και στη συνέχεια τηγανίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να μυρίσουν. Ρίξτε μέσα το κύμινο και τις νιφάδες τσίλι, τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμα και μετά προσθέστε τις ντομάτες, τα φασόλια και τον ζωμό. Αφήστε να βράσουν και, στη συνέχεια, πατήστε τα φασόλια στον πάτο του τηγανιού μερικές φορές χρησιμοποιώντας έναν πολτοποιητή πατάτας (ή ένα πηρούνι). Αυτό θα θα βοηθήσει να πήξει λίγο η σούπα.

ΒΗΜΑ 2

Προσθέστε τη λαχανίδα στη σούπα, σιγοβράστε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια ρίξτε το κοτόπουλο και αφήστε το να μαγειρευτεί. Αλατοπιπερώνουμε κατά τις προτιμήσεις μας, ρίχνουμε το χυμό από το μισό λάιμ και μετά σερβίρουμε σε πιάτα, σκορπίζοντας από πάνω τη φέτα και μερικά φύλλα κόλιανδρου. Σερβίρετε το υπόλοιπο λάιμ σε φέτες, με τις ψημένες τορτίγιες στο πλάι. Όσο περισσότερο αφήσετε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα, τόσο πιο πηχτή θα γίνει η σούπα, οπότε μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέστε λίγο περισσότερο ζωμό πριν να σερβίρετε.

Καλή όρεξη!