Ινδική Κουζίνα

Ινδικό αρνάκι keema curry

Ινδικό αρνάκι keema curry

Το αρνάκι keema curry είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της ινδικής κουζίνας, με επιρροές από την Κορέα, που φτιάχνεται με αρνίσιο κιμά, αρωματική ντομάτα και πικάντικη σάλτσα κάρυ κρεμμυδιού. Σε αυτή την εκδοχή της συνταγής, το πιάτο είναι γεμάτο από μπαχαρικά, ενώ η γεύση του έχει εμπλουτισθεί με αρακά. Σερβίρετέ το με ινδικά ψωμάκια poppadums, chutney και δροσερό γιαούρτι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κομμάτι τζίντζερ (4 εκ.), τριμμένο
2 πράσινα τσίλι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
500 γρ αρνίσιο κιμά
2 κουταλιές της σούπας garam masala
2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά
½ κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες (καταψύξτε τις υπόλοιπες) ή χρησιμοποιήστε 2 μέτριες φρέσκες ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
200 γραμμάρια κατεψυγμένα μπιζέλια ή μαγειρεμένα φρέσκα
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα τσίλι μαζί σε ένα μπλέντερ. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το μείγμα μέχρι να μυρίσει πολύ. Προσθέστε τον κιμά και τηγανίστε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει, ανακατεύοντας να σπάσουν τυχόν σβώλοι.

ΒΗΜΑ 2

Προσθέστε τα μπαχαρικά και τηγανίστε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες και αφήστε τις να σιγοβράσουν, μαγειρέψτε για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι, λίγο αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Προσθέστε λίγο νερό αν χρειάζεται και στη συνέχεια μαγειρέψτε το μείγμα για 30 λεπτά. Προσθέστε τον κατεψυγμένο αρακά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμα και στη συνέχεια ρίξτε τον κόλιανδρο. Σερβίρετε με ινδικά ψωμάκια poppadums, τσάτνει και λίγο ακόμα γιαούρτι.

Καλή όρεξη!