Τούρκικη Κουζίνα

Τούρκικο κουλούρι με σουσάμι συνταγή

Κουλούρι με σουσάμι

Τούρκικο κουλούρι συνταγή: Μια παραδοσιακή τούρκικη συνταγή για κουλούρι με σουσάμι, το οποίο ονομάζεται simit, ζυμωμένο σε στρόγγυλα δαχτυλίδια, είναι το ιδανικό σνακ. Πολύ διάσημη λιχουδιά στους δρόμους της Τουρκίας, είναι ένα από τα αγαπημένα street food. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να γευτείτε μία τούρκικη λιχουδιά.

Τούρκικο κουλούρι συνταγή

Υλικά που θα χρειαστείτε

½ φλιτζάνι σουσάμι

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πακέτο ενεργή ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

5 κουταλιές της σούπας νερό

5 κουταλιές της σούπας γάλα

¼ φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ψήστε το σουσάμι σε ένα στεγνό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει και να αρωματίσει, για περίπου 5 λεπτά. Παρακολουθήστε προσεκτικά το σουσάμι καθώς αλλάζει χρώμα πολύ γρήγορα.

Βήμα 2

Συνδυάστε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Φτιάξτε ένα πηγάδι/τρύπα στο μείγμα αλευριού και προσθέστε νερό, γάλα, λιωμένο βούτυρο και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη ομοιόμορφη. Βάλτε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να γίνει ομαλή και ελαστική, για περίπου 8 λεπτά.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ αλειμμένο με ελαιόλαδο. Γυρίστε την καλά μέσα στο μπολ για να λαδωθεί αρκετά. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε το σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος: από 30 λεπτά έως 1 ώρα.

Βήμα 4

Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό φύλλο στο ταψί.

Βήμα 5

Χωρίστε τη ζύμη σε 8 μέρη και τυλίξτε κάθε μέρος σε ένα σχοινί μήκους 15 έως 20 εκατοστών. Ενώστε τα άκρα και σφραγίστε τα για να σχηματίσετε ένα δαχτυλίδι. Τοποθετήστε τους δακτυλίους στο ταψί, καλύψτε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε το να φουσκώσει για 15 λεπτά.

Βήμα 6

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Αλείψτε τους δακτυλίους με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με αρκετό φρυγανισμένο σουσάμι.

Βήμα 7

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν χρυσο-καφέ χρώμα, για περίπου 20 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 25 λεπτά

Μερίδες: 8

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

404,8 θερμίδες, πρωτεΐνη 9,5 g, υδατάνθρακες 50,6 g, λίπος 18,4 g, χοληστερόλη 36,5 mg, νάτριο 346,2 mg.

Αν σας άρεσε αυτή η τούρκικη συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για τούρκικο μπακλαβά!