Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Κουνουπίδι και πατάτα stir-fry

Κουνουπίδι και πατάτα stir-fry

Μια αυθεντική ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε κουνουπίδι και πατάτα stir-fry. Ενα πολύ νόστιμο, υγιεινό και χορτοφαγικό πιάτο που γίνεται εύκολα και γρήγορα. Συνδυάζεται πολύ καλά με με λευκό ρύζι και μπορεί να σερβιριστεί με πλακέ ψωμί, naan ή πίτα. Μειώστε τη σκόνη τσίλι για να είναι πιο φιλικό για τα παιδιά. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό κρεμμύδι αντί για το πιο πικάντικο κόκκινο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα
2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι κύμινου
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες
1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κύμινο και τους σπόρους κύμινο μέχρι να αρχίσουν να σκάνε, για 1 με 2 λεπτά. Ρίξτε και ανακατέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο καυτό λάδι μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό και διάφανο, για 5 έως 10 λεπτά.

Βήμα 2
Βάλτε το κουνουπίδι και την πατάτα στο μείγμα του κρεμμυδιού για να καλυφθεί με λάδι. Προσθέστε τη σκόνη τσίλι, τον κουρκουμά και το αλάτι. Ανακατεύουμε για να καλύψουν τα λαχανικά.

Βήμα 3
Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε τα λαχανικά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν το κουνουπίδι και οι πατάτες, περίπου για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με κόλιαντρο.

Καλή όρεξη!