Φιλιππινέζικη Κουζίνα

Κοτόπουλο με chicharo (μπιζέλια χιονιού ή γλυκομπίζελα)

Κοτόπουλο με chicharo (μπιζέλια χιονιού ή γλυκομπίζελα)

Δοκιμάστε αυτή την φιλιππινέζικη συνταγή για ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο. Το μπιζέλι χιονιού ή γλυκομπίζελο, είναι ένα είδος μπιζελιού με λοβούς που έχει πολύ λεπτά τοιχώματα. Τρώγεται ολόκληρο με τους λοβούς και τους σπόρους. Το κοτόπουλο με chicharo (μπιζέλια χιονιού ή γλυκομπίζελα), φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα και έχει υπέροχη γεύση. Σερβίρουμε ζεστό με ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
Αλάτι και πιπέρι
1 κιλό κομμάτια κοτόπουλου, (μπούτια, φτερά) με κόκαλα
1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
1 καρότο, κομμένο σε φέτες
2 κοτσάνια κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε φέτες
1/2 κιλό φρέσκος αρακάς χιονιού (γλυκομπίζελο), κομμένος
1 κουταλιά της σούπας άμυλο κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού νερό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μυρίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Βάλτε τη σάλτσα στρειδιών στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατέψτε. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέστε την ντομάτα, το καρότο και το σέλινο. Σκεπάζουμε ξανά και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά. Μαγειρέψτε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και αν βάλετε ένα ειδικό θερμόμετρο στο κρέας θα πρέπει να δείχνει 75 βαθμούς. Ρίξτε και τα μπιζέλια.

Βήμα 2
Χτυπάμε το κορν φλάουερ και το νερό μαζί σε ένα μικρό μπολ μέχρι να μην μείνουν σβώλοι και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου για 5 λεπτά. Σερβίρετέ το ζεστό.

Καλή όρεξη!