Ελληνική Κουζίνα

Κρέπες με σπανάκι και τυριά

Κρέπες με σπανάκι και τυριά

Κρέπες με σπανάκι και τυριά.Μια συνταγή για ένα υπέροχο φαγητό για ορεκτικό ή και για κυρίως πιάτο για όλη την οικογένεια και για τους καλεσμένους σας σε γιορτές και οικογενειακές συγκεντρώσεις για μπουφέ ή τραπέζι.

Υλικά που θα χρειαστειτε:

Υλικά για βασικές κρέπες

1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο

3-4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

άνηθο ψιλοκομμένο

1 κρέμα γάλακτος 250 ml

½-¾ φλ. τσαγιού γάλα

100 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

1½ κ.σ. κορν φλάουρ

1½ φλ. τσαγιού τυριά κίτρινα τριμμένα (κατά προτίμηση και γραβιέρα)

1 φλ. τσαγιού τυρί άσπρο (μισό ανθότυρο, μισό φέτα)

3 κ.σ. βούτυρο 

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελεση συνταγης:

  1. Ξεκινάμε παρασκευάζοντας τις κρέπες, σύμφωνα με την συνταγή. Μπορούμε να τις φτιάξουμε και από την προηγούμενη ημέρα και να τις αφήσουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη.
  2. Ζεματίζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε στις 3 κουταλιές βούτυρο τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, σβήνουμε με το μισό λεμόνι, προσθέτουμε το σπανάκι, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό και βράζουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, για 15-20 λ ή μέχρι να σωθούν τα υγρά. Πέντε λεπτά πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κορν φλάουρ,  τα τυριά και τη μισή κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και το μείγμα μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Παίρνουμε τις κρέπες μας βάζουμε 2-3 κ.σ. μείγματος σε κάθε μια, τις τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος τη μια δίπλα στην άλλη.
  5. Τις περιχύνουμε από πάνω την άλλη μισή κρέμα γάλακτος, συμπληρώνουμε με λίγο γάλα και λίγο ακόμα βούτυρο και ανακινούμε το ταψί για να πάνε τα υγρά και από τη κάτω μεριά (για καλύτερο αποτέλεσμα βάλτε λίγο γάλα στο ταψί πριν τοποθετήσετε τις κρέπες).
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τις κρέπες μας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 40 λ περίπου. Τα τελευταία 10 λ ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα οι κρέπες μας. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις αφήνουμε να “σταθούν” για 15 λ περίπου και τις σερβίρουμε ζεστές.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr