Ελληνική Κουζίνα, Συνταγές

Κροκέτες κοτόπουλου

Κροκέτες κοτόπουλου

Οι κροκέτες κοτόπουλου είναι ένα πιάτο της ελληνικής κουζίνας που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η συνταγή που ακολουθεί είναι εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!

Υλικα που θα χρειαστειτε:

¼ κιλού πατάτες κομμένες σε κυβάκια

½ κιλό κιμά κοτόπουλου

1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 σέλερι, ψιλοκομμένο

1 καρότο μέτριο, τριμμένο

10 φέτες σαλάμι αέρος, ψιλοκομμένο

1 κ.σ σταφίδες μαύρες

½ κ.γ. πάπρικα

¼ κ.σ. κόκκους πιπεριού μαύρου, κοπανισμένους

1 κ.γ. αλάτι

2-3 φλιτζ. Τσαγ. Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ:

½ φλιτζ. Τσαγ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό, χτυπημένο

1 φλιτζ. Τσαγ. Φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, αλατίστε και αφήστε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν σουρώστε τις και πολτοποιήστε τις.

Ριξτε μέσα ψιλοκομμένη πιπεριά, το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, το σαλάμι, τις σταφίδες, την πάπρικα, τους κόκκους πιπεριού και το αλάτι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι να ενωθούν πλήρως μεταξύ τους. Προσθέστε τον κιμά κοτόπουλου και πλάστε με τα χέρια σας καλά.

Σε ένα πιάτο βάλτε το αλεύρι, σε ένα άλλο την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα άλλο βαθύ πιάτο χτυπήστε με αυγό με ένα πιρούνι.

Βάλτε μια μεσαία κατσαρόλα με το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά σε δυνατή φωτιά.

Πάρτε κάθε φορά μια μικρή ποσότητα από το μείγμα και πλάστε σε στρογγυλές κροκέτες διαμέτρου 2,5 – 3 εκ. Κυλήστε τις πρώτα από το αλεύρι. Βουτήξτε τις κατόπιν στο αυγό και τέλος κυλήστε τις στη φρυγανιά.

Τηγανίστε τις κροκέτες σε δόσεις στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαστανό χρώμα και βγάλτε τις με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με κέτσαπ ή σος τσίλι.

Καλή όρεξη!