Μηλοπιτάκια με τζίντζερ: Μια κλασική συνταγή της αγγλικής κουζίνας για να φτιάξετε παραδοσιακά βρετανικά μηλοπιτάκια με τζίντζερ. Ενα υπέροχο γλυκό, που μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα, νόστιμο και πολύ εντυπωσιακό στην παρουσίαση. Αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τα μήλα καραμέλας:
50 γραμμάρια βούτυρο, συν επιπλέον για τα ραμεκίν
1 μεγάλο μήλο, ξεφλουδισμένο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
75 γραμμάρια καστανή ζάχαρη μοσχοβάδο
Για τις πουτίγκες:
140 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη μοσχοβάδο
1 αυγό
125 ml βουτυρόγαλα
2 μπάλες κονσερβοποιημένο τζίντζερ, ψιλοκομμένο, συν 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι από βάζο
100 γραμμάρια αλεύρι, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
1 ½ κουταλιά της σούπας αλεσμένο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
κρέμα κάσταρντ, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε φορμάκια ραμεκίν βάθους 6 x 8 εκατοστών, τινάζοντας το περιττό αλεύρι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μέχρι να αφρίσει, προσθέτουμε το μήλο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τη ζάχαρη και μαγειρέψτε μέχρι να διαλυθεί. Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια ραμεκίν.
Βήμα 2
Για τις πουτίγκες, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να ενωθούν πλήρως. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί το αυγό, το βουτυρόγαλα, το ψιλοκομμένο τζίντζερ και το σιρόπι τζίντζερ και στη συνέχεια ανακατέψτε το στο μείγμα του βουτύρου. Προσθέστε το αλεύρι, το αλεσμένο τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και μια πρέζα αλάτι. Γεμίστε τα φορμάκια ραμεκίν μέχρι 1 εκατοστό κάτω από την κορυφή. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Βήμα 3
Σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένά με ζάχαρη άχνη. Συνοδεύουμε με κρέμα κάσταρντ.
Καλή όρεξη!