Ιαπωνική Κουζίνα

Μοσχαρίσιος κιμάς teriyaki

Μοσχαρίσιος κιμάς teriyaki

Μοσχαρίσιος κιμάς teriyaki: Μια συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για ένα πιάτο γρήγορο, εύκολο και νόστιμο. Ιδανικό για ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο. Σερβίρετέ το πάνω από ζεστό ρύζι, ή νουντλ αν θέλετε! Μπορείτε επίσης να τυλίξετε τον κιμά σε φύλλα μαρουλιού. Γίνεται πεντανόστιμο και θα το απολαύσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
3 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
½ μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
⅓ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε τον κιμά, τα καρότα και την πιπεριά σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε για 4 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί τελείως ο κιμάς και τα λαχανικά να γίνουν τραγανά (όσο προτιμάτε), για περίπου 5 λεπτά ακόμη.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, βάλτε μαζί την σάλτσα σόγιας, 1/3 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας νερό, τη ζάχαρη, τη καστανή ζάχαρη, το ξύδι, το κορν φλάουερ, τη σκόνη κρεμμυδιού, το τζίντζερ και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μικρό μπολ για τη σάλτσα. Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Βήμα 3
Όταν ψηθούν ο κιμάς και τα λαχανικά, χτυπήστε τη σάλτσα για άλλη μια φορά και αδειάστε την στο τηγάνι. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανακατέψετε και να αφαιρέσετε τα πάντα από τα πλαϊνά και τον πάτο.

Βήμα 4
Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες η σάλτσα, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι το μείγμα να γίνει πήξει και γυαλιστερό. Κλείνουμε τη φωτιά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να αλλάξετε τα λαχανικά για να χρησιμοποιήσετε αυτά που έχετε στη διάθεσή σας.

Καλή όρεξη!